фото: Олександр Ібулаєв

В цьому шкільному році 2021/2022 заняття в суботньо-недільній школі при Товаристві Культури Польської ім. Вл. Реймонта в Рівному розпочалися від активної участі учнів в національних читаннях фрагментів драми «Моральність пані Дульської» Габріели Запольської.

   Потім група учнів з одинадцяти осіб приймала участь в написанні VIII Загальноукраїнського диктанта з польської мови в Україні – «Я пишу, Ти пишеш, Ми пишемо… по польські». Зпонад тих хто писав диктант з різних організацій, троє учнів школи здобули титули переможців з польської орфографії за рік 2021.

   09 жовтня 2021 року в польській суботній школі, котра діє при Товаристві Культури Польської ім. Вл. Реймонта в Рівному, відбулося урочисте відкриття навчального року. Шкільний рік ми розпочали з лекції по історії мистецтва. Учні з великою цікавістю вислухали лекцію пані Ельжбети Пьотровської, вчительки польської мови, про життя та творчість Войчеха Коссака, відомого польського художника. Учні отримали школьні прибори котрі були передані Генеральним Консульством Польщі в Луцьку. Також на учнів чекали смаколики.

Сподіваємось, що повернення до школи буде часом плідної науки та праці. Заняття відбуваються стаціонарно. Суботньо-недільна школа при Товаристві Культури Польської ім. Вл. Реймонта в Рівному бере участь в проекті „Біло-червоне ABC. Підтримка освітніх ініціатив, які доповнюють польську освіту в Україні”. 

Проект підтримується Канцелярією прем’єр-міністра в рамах конкурсу «Полонія і поляки за кордоном 2021» за допомогою фундації «Свобода та Демократія».

Джерело: сторінка FB Władysław Bagiński
Переклад та фото: Олександр Ібулаєв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

  • Polski
  • Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: