‼️ Iнформація про електронну платну систему e-TOLL 🚘

• Національна казначейська адміністрація (KAS) нагадує, що користувачі малотоннажного транспорту оплачують проїзд на ділянках автомагістралей A2 Конін-Стрикув і A4 Вроцлав-Сосніца тільки в системі e-TOLL.

• Вони можуть зробити це, придбавши електронний квиток на автомагістраль у додатку e-TOLL PL BILET, у додатках партнерів e-TOLL, в інтернет-магазині etoll.gov.pl та стаціонарно на 1398 АЗС.

• Рух по цих ділянках автомагістралей відбувається без перешкод, без зупинок перед шлагбаумами.

З 1 грудня 2021 року на платних ділянках автомагістралей А2 та А4, якими керує Генеральна дирекція національних доріг і автострад, відсутня система ручної оплати проїзду, єдиною системою сплати за проїзд є e-TOLL. Одним із способів оплати для користувачів транспортних засобів і транспортних засобів загальною вагою до 3,5 тонн і мотоциклів є електронний квиток на автомагістраль. Його придбання не вимагає реєстрації в e-TOLL та передачі даних геолокації в систему.

‼️Де купити електронний квиток на автомагістраль‼️

Існують 2 форми розповсюдження електронних квитків на автомагістралі – електронна або стаціонарна. Для обох методів необхідно надати мінімальний обсяг даних, необхідний лише для розрахунку плати за автомагістраль:

• реєстраційний номер транспортного засобу,

• дату та час початку поїздки по автомагістралі,

• запланований маршрут.

‼️Електронний квиток на автомагістралі розповсюджується:‼️

• у додатку e-TOLL PL BILET, підготовленому Національним управлінням доходів та Міністерством фінансів. Його можна безкоштовно завантажити в Google Play і в AppStore. Він доступний у 9 мовних версіях (PL, EN, DE, RU, UA, BY, SK, CZ, LT) і дозволяє:

– придбання електронного квитка на автомагістраль,

– створення підтвердження покупки електронного квитка на автомагістраль у вигляді PDF-файлу,

– доступ до історії всіх придбаних електронних квитків на автомагістралі,

– повернення невикористаного електронного квитка на проїзд по автомагістралі.

‼️Більше інформації про e-TOLL PL BILET на сайті: https://etoll.gov.pl/…/pro-dodatok-e-toll-pl-ticket/👈

• у додатках партнерів, з якими керівник KAS уклав партнерські угоди, це: Autopay, mPay, SkyCash, SPARK, IKO PKO BP, ORLEN PAY, mFlota ORLEN Vitay.

• в інтернет-магазині на сайті: https://etoll.gov.pl/…/%D0%BB%D0%B5…/e-ticket/e-ticket/👈

• на 1372 АЗС PKN ORLEN – https://www.orlen.pl/pl/dla-ciebie/stacje?kw=&from=&to=&s=&wp=&dst=0👈 (у параметрах пошукової системи виберіть «Вибрати параметри», а потім «Електронний квиток на автомагістраль» та підтвердіть кнопкою «Застосувати»)

• на 26 АЗС LOTOS – https://etoll.gov.pl/…/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81…/lotos/👈

‼️Коли купувати електронний квиток на автомагістраль‼️

Електронний квиток на автомагістраль необхідно придбати перед початком поїздки на платній ділянці автомагістралі. Це можна зробити за 60 днів наперед. Термін дії електронного квитка наавтомагістраль становить 48 годин з моменту заявленої дати та часу поїздки, а повернення невикористаного квитка можливе тим же способом, яким він був придбаний. Квиток можна повернути лише до оголошеної дати та часу початку подорожі.

Якщо водій заїхав на платну ділянку і зрозумів, що у нього немає дійсного квитка, йому слід продовжити поїздку. Зупинка біля в’їзду на автомагістраль, щоб придбати електронний квиток на автомагістраль, може створити небезпеку для дорожнього руху. Поїздку необхідно оплатити якомога швидше, наприклад, за допомогою пасажира. Якщо водій вирішить зупинитися з цією метою під час поїздки, він повинен зробити це безпечно у визначеному місці. Тоді електроннийквиток на автомагістраль можна придбати в додатку e-TOLL PL BILET або в програмах партнерів. Він також може придбати електронний квиток на автомагістраль на найближчій АЗС-партнері e-TOLL. Однак під час поїздки транспортний засіб може підлягати пересувному або дорожньому огляду, а водій буде оштрафований у вигляді штрафу за рух платною дорогою без сплати проїзду.Якщо водій під час поїздки не придбав відсутній електронний квиток на автомагістраль і не був оштрафований за результатами придорожнього огляду, він може придбати електронний квитокна вже проїхану ділянку автомагістралі. Така покупка можлива в додатку e-TOLL PL BILET, партнерських додатках або на АЗС-партнерах e-TOLL протягом 3 днів з дати та часу закінчення поїздки. При купівлі електронного квитка на автомагістраль, як під час проїзду, так і після його завершення, початком терміну дії квитка має бути дата та час, що відповідають моменту в’їзду на платну ділянку автомагістралі.

‼️Інші способи оплати поїздки🚘

Користувачі легкових транспортних засобів можуть сплачувати проїзд по автомагістралі за допомогою програми e-TOLL PL (це інший додаток, ніж e-TOLL PL BILET). Додаток e-TOLL PL використовується як користувачами великовагового транспорту, так і легкових автомобілів. Його можна безкоштовно завантажити в Google Play і в AppStore. Для використання додатку e-TOLL PL необхідно зареєструватися в системі e-TOLL на etoll.gov.pl. Додаток передає геолокаційні дані, тому вам не потрібно оголошувати час або маршрут запланованої подорожі заздалегідь. Нарахування здійснюється за допомогою геолокаційних даних транспортного засобу, тому під час поїздки додаток має бути ввімкнено. Водії легкових автомобілів також можуть оплачувати проїзд по автомагістралі за допомогою встановлених у транспортних засобах бортових пристроїв OBU та ZSL, які схвалені для системи e-TOLL та передають в цю систему дані GPS транспортного засобу.

‼️Перевірка категорії транспортного засобу‼️

Якщо до транспортного засобу під’єднано причіп або караван, переконайтеся, що загальна вага такої комбінації не перевищує 3,5 тонни. Це можна зробити, перевіривши позицію F3 у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. У ситуації, коли вага комплекту перевищує 3,5 тонни, категорія транспортного засобу змінюється на важкий і користувач зобов’язаний сплатити електронний збір в системі e-TOLL. Інформація про те, як зареєструватися в e-TOLL та оплатити електронний платіж, доступна на сайті etoll.gov.pl

☎️Гаряча лінія для користувачів e-TOLL📞

Телефонний центр обслуговування клієнтів e-TOLL працює цілодобово. Консультанти відповідають на запитання щодо оплати платних ділянок автомагістралей польською, англійською, німецькою та російською мовами. Контакт із гарячою лінією:

800 101 101 – безкоштовний номер для користувачів стаціонарних телефонів у Польщі,

+48 22 521 10 10 – платний номер для користувачів мобільного зв’язку та для користувачів з-за кордону – плата за з’єднання згідно з цінником оператора.

Ви також можете задавати питання за допомогою ФОРМУЛЯРА 👈 на сайті etoll.gov.pl

Джерело: Посольство Республіки Польща у Києві

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

  • Polski
  • Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: