7 травня в Товаристві польської культури імені Владислава Реймонта в Рівному відбулися урочистості з нагоди 232-ї річниці Конституції 3 травня.

На початку заходу пролунали державні гімни Польщі та України. Голова товариства Владислав Багінський привітав гостей та численних членів ТКП і подякував їм за продовження прекрасної традиції проведення святкових заходів 3 травня.

Потім прозвучала пісня «Witaj, Majowa Jutrzenko». Учні суботньо-недільної школи польської мови підготували спеціальну програму, за допомогою якої показали, як у Першій Речі Посполитій приймали Основний закон, а також представили найважливіші положення Конституції, підкресливши її важливість для польського народу.

Програма була багата на пісні та вірші, тематично пов’язані з прийняттям Конституції 3 травня. Зал товариства прикрашала картина Яна Матейка «Конституція 3 травня 1791 року» та інші історичні зображення.

До свята долучилися молодіжний ансамбль «Faustyna» під керівництвом Анжеліки Федорової, вокально-інструментальний колектив «Przyjaźń» під керівництвом Валентини Назаренко та вокальний ансамбль «Wesoły Wieczór» під керівництвом Світлани Гемберг.

Зустріч пройшла в приємній атмосфері. Після офіційної частини присутні частувалися стравами польської кухні: бігосом, печеними ковбасками та іншими смаколиками.

Вшанування 232-ї річниці Конституції 3 травня в Рівному відбулося за фінансової підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Текст і фото: Владислав Багінський
Джерело: monitorwolynski.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

  • Polski
  • Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: